ABKATI ingår sponsoravtal med Team Rynkeby

ABKATI har tecknat ett sponsorskap med välgörenhetscykellaget Team Rynkeby som varje år cyklar till Paris till förmån för barn med cancer och deras familjer. När Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby cyklar till Paris i sommar för att stötta kampen mot barncancer är det tredje året med hjälp av ABKATI.

ABKATI har ett guld-sponsorskap med Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby. Sponsorskapet går oavkortat till Barncancerfondens arbete.

100 procent till barn med cancer 


I sommar är det den 18:de gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellagen består av 2100 cyklister och 450 funktionärer fördelade på 54 lag i sex länder; Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Färöarna och Tyskland.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till barn med cancer. Deltagarna bekostar själva sitt deltagande och Team Rynkeby täcker projektets centrala omkostnader vilket betyder att alla pengar som deltagarna samlar in går oavkortat till en av de organisationerna som Team Rynkeby samarbetar med i Norden. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden. 

- Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-15 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Carl Erik Dalbøge. 

Team Rynkeby samlade år 2018 in över 100 miljoner SEK till barn med cancer totalt - varav 34,9 miljoner till Barncancerfonden i Sverige. 

Team Rynkeby cyklar för Barncancerfonden