Öppettider: Mån-tors: 8.15-16.30. Fre: 8.15-16.00

a
Socialt ansvar


a

Abkati sponsrar Team Rynkeby

       

Sponsoravtal med Team Rynkeby - God Morgon

Abkati är guldsponsorer till välgörenhetscykellaget Team Rynkeby - God Morgon som varje år cyklar till Paris till förmån för barn med cancer och deras familjer. När Team Rynkeby - God Morgon cyklar till Paris i sommar för att stötta kampen mot barncancer är det fjärde året med hjälp av Abkati.

Att ta socialt ansvar är grundläggande för Abkati. I vår affärsvision ingår att bidra positivt till de samhällen vi verkar i, och en drivkraft för oss har alltid varit att se människor växa och allra helst ser vi att barn och undomar får utvecklas i en trygg och säker tillvaro. Abkati har ett guldsponsorskap med Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby - God Morgon. Sponsorskapet går oavkortat till Barncancerfondens och Barnhjärnfondens arbete.

Aktiva sedan 2002

Team Rynkeby grundades år 2002 i Danmark. Det var 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S som beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. De samlade in sponsorpengar där Rynkeby Foods var huvudsponsor och när de återvände till Danmark skänkte de överskottet till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital och på den vägen är det. Engagemanget har ökat med åren och cykellagen består nu av 2100 cyklister och 550 funktionärer fördelade på 57 lag i åtta länder: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Färöarna, Tyskland, Schweiz och ett internationellt lag med deltagare av blandade nationaliteter.

100 procent till barn med cancer

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till barn med cancer. Deltagarna bekostar själva sitt deltagande och Team Rynkeby täcker projektets centrala omkostnader vilket betyder att alla pengar som deltagarna samlar in går oavkortat till en av de organisationerna som Team Rynkeby samarbetar med i Norden. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

Under 2019 samlade Team Rynkeby totalt in över 115 miljoner SEK till organisationer som hjälper barn med allvarliga sjukdomare - varav 41,1 miljoner till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden i Sverige.

 

Läs mer

Hållbarhet

En hållbar framtid

Abkati verkar i en föränderlig tid där hela branschen för tunga fordon står inför stora utmaningar med omväxlingen till ett mer klimatsmart arbete. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Code of Conduct

Code of Conduct

Våra leverantörer har förbundit sig att följa internationella direktiv och förordningar för mänskliga rättigheter, arbetsmarknadsregler, antikorruption och miljö. Läs mer om vår Code of Conduct.