Öppettider: Mån-tors: 8.15-16.30. Fre: 8.15-16.00

a
Om Abkati


a

Abkati - en trygg partner

       

På väg framåt sedan 1929

Vi tillhandahåller ett av marknadens största utbud av i första hand komponenter för lätta och tunga lastbilar samt maskiner inom skog, lantbruk och entreprenad. Vi är även experter på skräddarsydda gasfjäderlösningar anpassade efter varje kunds unika behov.

Kärnvärden hos Abkati

Abkatis målsättning är att tillsammans med våra kunder ligga i framkant och erbjuda marknaden mycket effektiva och högkvalitativa lösningar. Abkati har utvecklat ett framgångsrikt koncept som definieras av vårt breda och omsorgsfullt utvalda produktsortiment samt investeringar i både effektiva logistiklösningar och en stark marknadsnärvaro.

  • Produkt. Abkati vidareutvecklar ständigt sortimentet för att tillhandahålla innovativa produkter av hög kvalitet som underlättar arbetsdagen för våra kunder.
  • Bemötande. Mötet med kunden är grunden i Abkatis kultur. Därför är våra anställda vår mest värdefulla tillgång som skapar atmosfären där vi och våra kunder frodas.
  • Support. På Abkati förser vi våra kunder med flexibel, effektiv service och support. Med snabba kontaktvägar och kunnig personal är det lätt att göra affärer med oss.

Förutom täta samarbeten med flera kvalitetsleverantörer jobbar vi aktivt med att kvalitetsmäta företagets processer. En större digital närvaro är ett av flera viktiga steg på Abkatis resa framåt. Vår e-handel har från start varit omtyckt och allt fler av våra kunder väljer att göra sina beställningar där.

Att ta ett ansvar som gäller både lokalt och globalt innebär också ett aktivt miljöarbete som för oss både är ett naturligt val och en grundsten i vårt sätt att arbeta. Vi på Abkati drar vårt strå till stacken i allt från att använda energieffektiva transporter, installera solceller som gör oss i det närmaste självförsörjande på el till att erbjuda produkter som i möjligaste mån är miljöanpassade.

Del av Axel Johnson International

Abkati är en del av Axel Johnson International, en privatägd svensk industrigrupp som består av mer än 110 bolag i nära 30 länder, med en omsättning på ca 1000 miljoner EUR. Axel Johnson International präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen sex affärsområden: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions.

Abkati växer

2021 fusionerades Abkati med systerbolaget Eigenbrodt – också en del av Transport Solutions. Eigenbrodt är en av marknadens största aktörer inom rörelsesegmentet och besitter mångårig erfarenhet och gedigen kunskap inom området. Med ny expertis från Eigenbrodt ombord kommer Abkati framöver växla upp sitt erbjudande inom rörelsesegmentet och framförallt kundanpassade gasfjäderlösningar från Bansbach. I och med fusionen kan Abkati dessutom erbjuda kunderna ett bredare utbud inom redan existerande produktsegment.

 

Läs mer

Kundcenter - Abkatis hjärta

Abkati – Med hela vägen

Abkati är din partner från början till slut av affären. Vi hjälper gärna till och ger råd och tips från första förfrågan tills produkten är på plats. Läs mer om kundcenter.

Leveranser är A och O
 
Leveranser är A och O

Lagret är själva basen för effektiva transporter som dels ger snabba leveranser, dels minimerar påverkan på miljön. Läs mer om lager och logistik.

Rikstäckande säljorganisation

Säljorganisation i ständig rörelse

Närhet till kunden genomsyrar hela Abkatis verksamhet, vare sig det gäller snabba svar per telefon från våra säljare eller fysiska kundbesök. Läs mer om säljkåren.