Öppettider: Mån-tors: 8.15-16.30. Fre: 8.15-16.00

Nyhetsarkiv

Ultratunna Horizon varningsljusramp från BriodLights - blir ett med fordonet

BriodLights har stormat in på den svenska belysningsmarknaden med en tanke om att erbjuda god kvalitet och snygg design till ett skäligt pris! Nu lanseras Horizon varningsljusramp som prisats i globalt erkända Red Dot Design Awards för sin design och funktionalitet. Något som vittnar om att den nya produkten från BriodLights verkligen inte är ett undantag till det vinnande konceptet.

Läs mer...

Ultratunna Horizon varningsljusramp från BriodLightsAbkati välkomnar Lazer

Abkati blir distributör av Lazer

2021-09-08

Vi är glada och stolta över att kunna meddela att Abkati sedan 1 september 2021 är distributör av Lazers premiumbelysning på den svenska marknaden. Lazer har under de senaste tio åren vuxit till att bli ett välkänt varumärke inom branschen och ligger ständigt i framkant vad det gäller teknik och funktion utan att kompromissa på vare sig design eller kvalitet.

Läs mer...

 

 

En bländfri nyhet i kompakt format från ABL

2021-04-27

På arbetsplatser där mörkret är påtagligt och klimatet hårt är skillnaden mellan bra och riktigt bra arbetsbelysning helt avgörande. ABLs populära SL-serie är utformad efter branschens högt ställda krav på arbetsbelysning. Nu adderar Abkati en bländfri premiumprodukt till SL-serien.

Läs mer...

ABL-No glareLedrampskit VW Caddy

Ledrampskit med klämfäste till VW Caddy - undvik fula borrmärken

2021-04-08

Abkati kan nu som en av de första leverantörerna på marknaden erbjuda ett färdigt ledrampskit till nya Volkswagen Caddy. Kitet består av högpresterande BriodLights Edge 548 mm och levereras komplett med ett unikt modellanpassat klämfäste, alla ingående skruvar, Canbus interface och monteringsanvisningar. 

Läs mer...

 

 

ABL SL arbetslampor - för högt ställda branschkrav

2021-03-23

Abkati uppdaterar nu sitt sortiment av arbetsbelysning med den högkvalitativa SL-serien från ABL Lights – en serie framtagen med utgångspunkt i branschens högt ställda krav på riktigt bra och prisvärd arbetsbelysning. SL-serien består av lampor med identiska lamphus men med flexibilitet när det kommer till val av ljusstyrka, material i linsen samt ljusbild.

Läs mer...

ABL SL-serieEigenbrodt backar in

Abkati i fusion med Eigenbrodt
- 1 + 1 = 3

2021-03-11

Den 1:a april fusioneras Abkati med Eigenbrodt, två bolag inom Axel Johnson International – Transport Solutions. Nu tar man steget fullt ut och blir ett gemensamt bolag som därmed kan erbjuda sina kunder ett bredare produktsortiment och högre expertis. 

Läs mer...

 

 

Njord GO – effektivisera laddningen av ditt elfordon

2021-03-10

Allt fler elfordon syns på vägarna vilket har bidragit till en ökad efterfrågan på laddningslösningar för just elfordon. Med nya Njord GO från CTEK laddas elbilen både enkelt, snabbt, säkert och kostnadseffektivt. Och du kan ta med den vart du än åker.

Läs mer...

Njord GO

 

 

Gylle Mec

Abkati blir en av två distributörer av Gylle Mec

2021-03-05

Efter att ha samarbetat i många år, fördjupar nu Abkati samarbetet med Gylle Mec och blir från och med 1 mars 2021 en av två exklusiva distributörer av Gylle Mecs originalprodukter på den svenska marknaden. 

Läs mer...

 

 

CS Free – batteriladdaren som ger dig frihet när du behöver den

2021-03-05

Att bli strandad på en parkeringsplats eller vägren med ett urladdat batteri, är något många av oss fasar. Nya CS Free från CTEK är världens första portabla batteriladdare med underhållsladdning och adaptive boost för 12V fordon. Med CS Free laddar du batteriet på 15 minuter var du än befinner dig och sen är du redo att komma iväg. Det kallar vi frihet!

Läs mer...

CS Free

 

 

Två nya stjärnskott från BriodLights

Två nya stjärnskott från BriodLights gör entré

2021-02-24

Nu ansluter sig två nya stjärnskott till Alert-familjen som består av varningsljus för varje tillfälle och behov. Uppskattar du enkel montering och hantering av ett varningsljus? Eller vill du ha en slimmad lampa som sitter som berget men ger ifrån sig optimalt med ljus? Oavsett vad du är ute efter så har nu två nya stjärnskott kommit för att göra Alert-familjen än mer komplett. 

Läs mer...

 

 

Abkati blir exklusiv distributör av extraljus från NBB

2021-02-16

Från och med 8 februari 2021 är Abkati exklusiv distributör av NBB på den svenska marknaden. Abkati har sedan tidigare lång erfarenhet av att arbeta med NBB och har under årens lopp samlat på sig stor erfarenhet och förståelse för sortimentet.

Läs mer...

Abkati blir exklusiv distributör av NBB

 

 

Jonas Vånsjö

Ny säljare till distriktet norra Norrland

2021-02-03

Abkati har rekryterat Jonas Vånsjö som säljare för distriktet norra Norrland. Jonas har tidigare bland annat jobbat som säljare på Würth under 12 års tid, varav flera år som regional account manager i Norrland. Nu är han redo att axla rollen som säljare i det viktiga distriktet. 

Läs mer...

 

 

Abkati lanserar färdiga backkameralösningar från Brigade

2021-01-27

När det kommer till att framföra stora fordon bör man aldrig tumma på säkerheten. Med backkamera på ditt fordon ökar säkerheten markant för både dig och din omgivning. Nu introducerar Abkati färdiga backkameralösningar från Brigade till flera olika lastbilar och traktorer.

Läs mer...

Nu lanserar Abkati Brigade backkamerasystem till flera fordon

 

 

BriodLights - Edge extraljusramp

Funktion och design i fokus med BriodLights Edge extraljusramp

2020-11-17

BriodLights lanserar nu en exklusiv WLTP-anpassad serie extraljusramper. Med fokus på funktion och design är Edge-serien en ny vinnare i klassen där luftmotstånd och onödig vikt är ett minne blott. 

Läs mer...

 

 

Team Rynkeby samlar in 37,7 miljoner till Barncancerfonden – det speciella året till trots

2020-11-05

Inställda cykelturer och inställda insamlingsevenemang gjorde projektåret 2020 till ett minst sagt speciellt år för Team Rynkeby – God Morgon Sverige. Men insamlingen till svårt sjuka barn kan aldrig pausas, man har aldrig ställt in – man har ställt om.

Läs mer...

Team Rynkeby samlar in 37,7 miljoner till Barncancerfonden

 

 

Peter Tillberg

Peter Tillberg ny försäljningschef på Abkati

2020-11-03

Abkati rekryterar Peter Tillberg som ny försäljningschef. Tillberg har en lång erfarenhet av ledarskap på olika nivåer och kommer närmast från rollen som regionchef på Lantmännen Maskin. 

Läs mer...

 

 

Mångsidigt varningsljus med kraftigt magnetfäste från BriodLights

2020-10-20

BriodLights lanserar nu ett mångsidigt, batteridrivet varningsljus som med sitt smarta och kraftiga magnetfäste enkelt kan fästas på de flesta fordon och släpvagnar.

Läs mer...

BriodLights varningsljus

 

 

Enrich HD - arbetsbelysning för de mest krävande miljöerna

BriodLights Enrich Heavy Duty – arbetsbelysning för de mest krävande miljöerna

2020-10-06

BriodLights lanserar nu Enrich Heavy Duty, en serie kraftfulla arbetsljus för de mest krävande miljöerna. Med ett kraftigt dämpande antivibrationsfäste klarar arbetslamporna skakningar och stötar utöver det vanliga. 

Läs mer...

 

 

BriodLights Enrich – arbetsbelysning med god sikt där du behöver den

2020-09-30

BriodLights lanserar nu Enrich, en serie arbetsljus för den medvetna användaren. Med riktigt bra ljus och innovativa funktioner spås Enrich gå en ljus framtid till mötes på marknaden.

Läs mer...

Enrich

 

 

Ultra 220 mm - skapat för skaninaviska förhållanden

BriodLights Ultra 220 mm – ett extraljus skapat för skandinaviska förhållanden

2020-09-16

BriodLights lanserar ett kraftfullt extraljus i Ultra-serien. Med modern design och ljus som överskrider förväntningarna är BriodLights Ultra extraljus 220 mm ett stabilt extraljus som ökar säkerheten i trafiken. 

Läs mer...

 

 

BriodLights tar upp kampen mot jättarna med Ultra extraljus 246 mm

2020-09-01

BriodLights lanserar nu en serie extraljus som tar upp kampen mot jättarna i branschen. Med BriodLights Ultra extraljus 246 mm sätter BriodLights standarden för vad som är riktigt bra ljus.

Läs mer...

Dynello

 

 

BriodLights - nytt spännande varumärke

Abkati lanserar en ny spännande belysningsserie från BriodLights

2020-08-20

BriodLights är ett spännande varumärke inom belysning för den moderna användaren. BriodLights är mer än bara överraskande bra ljus för rätt applikation; med fokus på hållbarhet och kvalitet tar lamporna steget in i en ljus framtid. 

Läs mer...

 

 

Hantera dina spännband som ett proffs

2020-07-06

Använder du ofta spännband så vet du att de kan vara utmaning att hantera. Inte bara är det tidskrävande att rulla ihop metervis av spännband efter användningen - även att förvara dem på ett effektivt sätt utan att allt trasslar ihop sig är en utmaning i sig!

Läs mer...

Dynello

 

 

Brigade för din och allas säkerhet

Abkati satsar stort på solceller

2020-06-25

Abkati bygger nya kontors- och lagerlokaler med planerad inflyttning i slutet av sommaren 2020. Som ett steg i sitt hållbarhetsarbete installeras en solcellsanläggning på taket. Anläggningen kommer att producera el motsvarande 33 villors årsförbrukning. 

Läs mer...

 

 

Säkra lasten lätt, snabbt och säkert med Ergolash

2020-06-16

När det kommer till att surra fast gods är säkerheten viktigare än något annat. Med traditionella spännband kan detta vara både tidskrävande och stressande. Den innovativa lastsäkringsanordningen från Ergolash gör att surrningen av gods går både enkelt och snabbt. Utan att tumma på säkerheten.

Läs mer...

Ergolash

 

 

Brigade för din och allas säkerhet

Säkerhet är ingen lek - Brigade Backeye 360

2020-03-18

God sikt i alla riktningar är ingen självklarhet när man framför tunga fordon. Med olika backvarnarsystem, speglar och kameror ökar synfältet, men risken är också att uppmärksamheten splittras. Med Brigades unika 360-system får du all information runt fordonet samlat och har full överblick på dina omgivningar. 

Läs mer...

 

 

Hur påverkar Corona-viruset min leverans?

2020-03-09 (uppdaterad 2020-03-17)

Den internationella handeln medför många fördelar där vi kan ta del av specialistkompetens från hela världen, men gör oss också sårbara vid akuta krissituationer i världen. Detta har blivit extra tydligt i och med utbrottet av Covid 19, Corona-viruset.

Läs mer...

Corona och handel

 

 

Testvinnaren Nordic Scorpius Pro 445

Testvinnare: Nordic Scorpius Pro 445!

2020-03-04

Det kan vara en veritabel djungel att hitta rätt arbetsbelysning för ens behov. I senaste Trailer (nr 3, 2020) har de gjort ett gediget test av ett stort antal arbetslampor i naturlig miljö. Vinnaren i Trailers test är Nordic Scorpius Pro 445 LED. 

Läs mer...

 

 

ECCO blixtljus klass 2 – för dig med högre krav

2020-02-12

Tekniken går fort framåt och med den ökar också kraven på vägarna. Klass 2 efterfrågas allt oftare på varningsljus och nu kan Abkati presentera ett blixtljus från ECCO för den kräsna användaren.

Läs mer...

ECCO SecuriLED II

 

 

BriodLights LED Roterande varningsljus

Stor flexibilitet med roterande varningsljus från BriodLights

2020-01-29

BriodLights kommer med smarta lösningar för framtidens belysning. Senast ut är ett roterande varningsljus i LED med alla funktioner för det dagliga arbetet. Dessutom fås hela fyra olika monteringsmöjligheter i ett med BriodLights rotorljus. 

Läs mer...

 

 

En baklampa utöver det vanliga från BriodLights

2020-01-16

Marknaden efterfrågar allt mer färdiga lösningar med så få separata produkter som möjligt. Det nya, spännande varumärket BriodLights släpper nu en smidig baklampa för släpvagn med alla funktioner i ett hus.

Läs mer...

BriodLights LED Baklampa

 

 

Ledrampskit

Abkati introducerar färdiga ledrampskit

2020-01-13

Extraljusramper är mer än en snygg stylingdetalj på fordonet, de kan vara en livräddare. Med en högkvalitativ ledramp ökar sikten och därmed säkerheten. Abkati introducerar nu kompletta ledrampspaket färdiga att montera med tydliga monteringsanvisningar som ger en enkel och smidig installation. 

Läs mer...

 

 

Träffa Abkati på Automässan 15-18 januari

2020-01-07

Säsongen är i full gång och det är dags för vinterns viktigaste mässa Automässan – mässan med fokus på service och eftermarknad. Abkati är naturligtvis på plats och redo för spännande diskussioner och samtal.

Läs mer...

Hydronic och Airtronic

 

 

Abkati 90 år

Abkati jubilerar – 90 år i karosseribyggarnas tjänst

2019-11-26

År 2019 firar Abkati 90 år som grossist inom tillbehör till tunga fordon och maskiner. Sedan 1929 har Abkati haft en vision om att vara ett ledande bolag som distribuerar och säljer komponenter av högsta kvalitet genom att samarbeta med några av de största varumärkena och leverantörerna i branschen. 

Läs mer...

 

 

Eberspächer – modern värmeteknik för moderna fordon

2019-10-18

Den senaste generationen luft- och vattenvärmare från Eberspächer är här. CAN-bus kompatibla med tystare drift och steglös värmereglering i kombination med effektivare energianvändning gör Eberspächer till vinnare i klassen.

Läs mer...

Hydronic och Airtronic

 

 

Blixtra till med Skyline Air 3

Skyline Air blixtrar till med ny funktionalitet

2019-09-17

Varningsljusrampen Skyline Air från 911 Signal seglade snabbt upp som en favorit när den introducerades i Sverige och har tack vare sin kontinuerliga produktutveckling fortsatt hålla täten. Nu lanseras en uppgraderad modell som förstärker erbjudandet ytterligare. 

Läs mer...

 

 

Abkati förstärker säljkåren i Stockholm

2019-09-10

Det sker mycket intressant på marknaden just nu och Abkati stärker sin närvaro i Stockholmsregionen med två nya distriktssäljare: Kent Wallström och Mattias Fredriksson.

Läs mer...

Mattias Fredriksson och Kent Wallström

 

 

Eberspächer kurser

Lär känna Eberspächers produkter

2019-07-05

Nu kan du anmäla dig till Eberspächers eftertraktade utbildningar som hålls under höst och vinter 2019 i olika städer runt om i Sverige. Lär dig mer om deras högkvalitativa värmare eller få mer insikt kring diagnosverktygen, välj den utbildning som passar dina behov bäst. Platserna går åt fort så passa på att anmäla dig direkt för att säkra din biljett. Kursavgiften är 750 kr exkl. moms per deltagare och kursdag. I kursavgiften ingår lunch, för- och eftermiddagskaffe samt utbildningsdiplom. Är ni ett större sällskap som gemensamt vill gå en utbildning, kontakta kurs@eberspacher.com för att kontrollera tillgänglighet. 

Läs mer...

 

 

Blixtrande många möjligheter - ny serie blixtljus från 911 Signal

2019-06-17

Styling och funktion i ett med ny blixtljusserie från 911 Signal. Abkati kan nu presentera en serie blixtljus i LED som särskilt lämpar sig för den som ställer höga krav på tålighet och funktion.

Läs mer...

Nya blixtljus från 911 Signal

 

 

Abkati och Laitis utvidgar sitt samarbete

Abkati och Laitis utvidgar sitt samarbete

2019-06-12

Ett brett sortiment av produkter med hög kvalitet till rätt pris är grunden i Abkatis erbjudande, vilket rimmar väl med Laitis affärsidé om att alltid kunna tillgodose kostnadseffektiva totallösningar för kunden. Nu utvidgar Abkati och Laitis sitt samarbete och samordnar ett grundsortiment av högkvalitativa belysningsprodukter i alla Laitis anläggningar.

Läs mer...

 

 

Abkati och Laitis inleder samarbete mot gruvindustrin

2019-05-23

Abkati och Laitis har en lång historia av goda samarbeten och fördjupar nu relationen ytterligare med en gemensam satsning mot gruvindustrin.

Läs mer...

Abkati och Laitis inleder samarbete mot gruvindustrin

 

 

Niken extraljusramper - lysande funktion

Niken extraljusramper –

lysande design och funktion

2019-05-22

Intresset för extraljusramper fortsätter att växa över hela landet. Niken är ett av de mest spännande märkena för ledramper just nu med sin moderna design och patenterade reflektor. För att möta efterfrågan av Nikens LED extraljusramper har Abkati utökat sitt sortiment med hela fem nya längder.

Läs mer...

 

 

Abkati satsar och bygger nytt för framtiden

2019-05-03

Abkati har de senaste åren haft en mycket positiv utveckling och satsar nu stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager där företaget kan möta den ökande efterfrågan och växa tillsammans med kunderna.

Läs mer...

Abkati bygger nytt för framtiden

 

 

Canis-pro.415

En (icke)bländande nyhet från Nordic Lights

2019-04-17

I många miljöer behövs belysning över hela arbetsområdet för flera olika samtidiga funktioner. Nu introducerar ABKATI arbetslampan Canis Pro 415 LED från Nordic Lights som ger naturligt bländfritt ljus från såväl kupén som marken.

Läs mer...

 

 

Nu tankar Abkati grönare!

2019-03-13

De senaste åren har det skett en nödvändig och efterlängtad utveckling kring miljöarbete i fordonsindustrin. För Abkati är ett proaktivt miljöarbete en viktig grundsten i verksamheten och därmed är valet av grönare drivmedel en självklarhet.

Läs mer...

Miljöbil

 

 

Scorpius Pro 415

Vibrationstålighet i toppklass

- Scorpius PRO 445

2019-02-04

Senaste LED-tekniken med exceptionell värme - och vibrationstålighet. ABKATI presenterar nu tillsammans Nordic Lights en ny tungviktare på marknaden - arbetslampan Scorpius PRO 445!. Läs mer...

 

 

LED blixtljus NR6 - kraftpaket i kompakt design

2019-01-24

Kompakt design och hela 19 blixtmönster. ABKATI kan nu i samarbete med 911 Signal, stolt presentera ett nytt blixtljus på marknaden - LED Blixtljus NR6.

Läs mer...

NR6

 

 

Team Rynkeby

En 34,9 miljoner oavkortat till Barncancerfonden

- tack vare Team Rynkeby

2018-12-04

Sedan två år tillbaka är ABKATI stolta sponsorer till Team Rynkeby, som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Teamet har nu avslutat projektåret 2018 och blev återigen barncancerfondens största enskilda bidragsgivare.

Läs mer...

 

 

Varna i tid med Pegasus roterande LED varningsljus

2018-10-24

Tre blixtmönster, kort aktiveringstid och hög vibrationstålighet. Nu lanserar ABKATI en kraftfull serie varningsljus från CEA - Pega­­sus. Serien Pegasus innehåller tre olika varianter - DIN-montering för planmontage, stångmontage samt magnet + cigg.uttag. Samtliga varianter har tre intensiva blixtmönster att välja på med mycket kort aktiveringstid: Dubbel, enkel eller roterande blixt.

Läs mer...

pegasus

 

 

Vinterbelysning Norge

Grattis Norge - nu kan även ni lysa upp vägarna i vinter

2018-10-11

Lagom till hösten och mörkrets intrång får nu även Norge mer flexibla regler för extraljus.Norge följde fram till 1 oktober 2018 de internationella reglerna för extraljus trots att vintern och mörkret drabbar dem lika hårt som Sverige. Glädjande besked är att reglerna har justerats och Norge följer nu likvärdiga riktlinjer för belysning på både lätta och tunga fordon som i Sverige.

Läs mer...

 

 

Insamlingsrekord för Team Rynkeby Lund

2018-10-09

Vi är sedan två år tillbaka stolt sponsor till Team Rynkeby Lund, som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Team Rynkeby God morgon Sverige Lund cyklade från Barnsjukhuset i Lund till Paris på 7 dagar, vilket blev en total sträcka på 1305 km.

Läs mer...

Insamlingsrekord

 

 

Alpha

En Premiär för NBB Alpha LED

- En ny ledstjärna på marknaden

2018-08-29

Årets stora nyhet är äntligen här! NBB Alpha 225 LED och NBB Alpha 175 LED är extraljusen som kombinerar förstklassig teknik med design utöver det vanliga.

Läs mer...

 

 

Tack för en lyckad mässa!

2018-08-29

Elmia Lastbil 2018 är över för denna gång och vi på ABKATI vill passa på att tacka alla besökare som kom förbi i monter D02:12! Det är otroligt roligt att träffa både kunder och leverantörer och många givande samtal ägde rum.

Läs mer...

Elmia Lastbil 2018

 

 

Doosan

Abkati stöder cancerforskning med Maskinia

2018-06-01

Snygg design och välgörenhet i ett paket hos Maskinia. ABKATI är med som stolt sponsor på Maskinias event på Svenska Maskinmässan på Solvalla den 31 maj - 2 juni.

Socialt ansvar är viktigt för ABKATI och i samarbete med Maskinia arrangeras en auktion på Svenska Maskinmässan av en DOOSAN DX140W-5 black edition där pengarna oavkortat går till cancerforskning. DOOSAN är bland annat utrustad med högkvalitativ arbetsbelysning från ABL.

Läs mer...

 

 

Axel Johnson International Annual Review 2017

2018-05-01

Det står aldrig still i Axel Johnson International och föregående år skedde många förändringar i koncernen, både utvecklingsmässigt och strategiskt med nya förvärv. I årets upplaga står ABKATI i särskilt fokus i och med exklusivitetsavtalet av NBB som slöts i början av året.

Läs mer i årsredovisningen: Axel Johnson International Annual Review Seventeen Wonders

Axel Johnson International Annual Review Seventeen Wonders

 

 

ABL ST2000

En ny favorit inom arbetsbelysning - ABL ST2000

2018-03-21

Abkati lanserar nu en ny serie arbetsbelysning från ABL: ABL ST2000. Det är en vidareutveckling av den klassiska ABL 500-serien där ST2000 ger större flexibilitet med fler val av material i linsen samt val av tre olika ljusbilder. En nyhet är ljusbilden FLA, flood asymmetrisk, som ger mer närljus utan att tappa längd eller bredd.

Läs mer...

 

 

Innerbelysning idag och för framtiden

2018-02-16

En av Abkatis drivkrafter är att förse sina kunder med lösningar som förenklar deras arbete. Det finns många sätt att förenkla vardagen för yrkesförare och en viktig aspekt är god sikt inte bara framför och runt bilen utan även inne i skåpet. Nu lanserar Abkati Irizium LED taklampor från Pommier. Det är kvalitetslampor med hög prestanda som ger en kraftfull och naturlig belysning med färgåtergivning nära naturligt ljus.

Läs mer...

Innerbelysning

 

 

Verktygslådor

Verktygslådor för alla behov

2018-02-14

Abkati strävar efter att vara en helhetsleverantör som tillhandahåller stort såväl som smått till kunder av alla storlekar. Därför introducerar ABKATI nu verktygslådor från BT och Parafancar. Dessa två högkvalitativa produktserier kompletterar ABKATI:s sortiment och tillsammans täcker de in alla upptänkliga behov.

Läs mer...