På grund av flytt till vår nya lokal håller vårt lager stängt 24-25 september. Kundcenter håller stängt 25 september. Fr.o.m 28 september håller vi öppet som vanligt och du hittar oss då på Starrvägen 11-13, Arlöv.

Nyhetsarkiv

Ultra 220 mm - skapat för skaninaviska förhållanden

BriodLights Ultra 220 mm – ett extraljus skapat för skandinaviska förhållanden

2020-09-16

BriodLights lanserar ett kraftfullt extraljus i Ultra-serien. Med modern design och ljus som överskrider förväntningarna är BriodLights Ultra extraljus 220 mm ett stabilt extraljus som ökar säkerheten i trafiken. 

Läs mer...

 

 

BriodLights tar upp kampen mot jättarna med Ultra extraljus 246 mm

2020-09-01

BriodLights lanserar nu en serie extraljus som tar upp kampen mot jättarna i branschen. Med BriodLights Ultra extraljus 246 mm sätter BriodLights standarden för vad som är riktigt bra ljus.

Läs mer...

Dynello

 

 

BriodLights - nytt spännande varumärke

Abkati lanserar en ny spännande belysningsserie från BriodLights

2020-08-20

BriodLights är ett spännande varumärke inom belysning för den moderna användaren. BriodLights är mer än bara överraskande bra ljus för rätt applikation; med fokus på hållbarhet och kvalitet tar lamporna steget in i en ljus framtid. 

Läs mer...

 

 

Hantera dina spännband som ett proffs

2020-07-06

Använder du ofta spännband så vet du att de kan vara utmaning att hantera. Inte bara är det tidskrävande att rulla ihop metervis av spännband efter användningen - även att förvara dem på ett effektivt sätt utan att allt trasslar ihop sig är en utmaning i sig!

Läs mer...

Dynello

 

 

Brigade för din och allas säkerhet

Abkati satsar stort på solceller

2020-06-25

Abkati bygger nya kontors- och lagerlokaler med planerad inflyttning i slutet av sommaren 2020. Som ett steg i sitt hållbarhetsarbete installeras en solcellsanläggning på taket. Anläggningen kommer att producera el motsvarande 33 villors årsförbrukning. 

Läs mer...

 

 

Säkra lasten lätt, snabbt och säkert med Ergolash

2020-06-16

När det kommer till att surra fast gods är säkerheten viktigare än något annat. Med traditionella spännband kan detta vara både tidskrävande och stressande. Den innovativa lastsäkringsanordningen från Ergolash gör att surrningen av gods går både enkelt och snabbt. Utan att tumma på säkerheten.

Läs mer...

Ergolash

 

 

Brigade för din och allas säkerhet

Säkerhet är ingen lek - Brigade Backeye 360

2020-03-18

God sikt i alla riktningar är ingen självklarhet när man framför tunga fordon. Med olika backvarnarsystem, speglar och kameror ökar synfältet, men risken är också att uppmärksamheten splittras. Med Brigades unika 360-system får du all information runt fordonet samlat och har full överblick på dina omgivningar. 

Läs mer...

 

 

Hur påverkar Corona-viruset min leverans?

2020-03-09 (uppdaterad 2020-03-17)

Den internationella handeln medför många fördelar där vi kan ta del av specialistkompetens från hela världen, men gör oss också sårbara vid akuta krissituationer i världen. Detta har blivit extra tydligt i och med utbrottet av Covid 19, Corona-viruset.

Läs mer...

Corona och handel

 

 

Testvinnaren Nordic Scorpius Pro 445

Testvinnare: Nordic Scorpius Pro 445!

2020-03-04

Det kan vara en veritabel djungel att hitta rätt arbetsbelysning för ens behov. I senaste Trailer (nr 3, 2020) har de gjort ett gediget test av ett stort antal arbetslampor i naturlig miljö. Vinnaren i Trailers test är Nordic Scorpius Pro 445 LED. 

Läs mer...

 

 

ECCO blixtljus klass 2 – för dig med högre krav

2020-02-12

Tekniken går fort framåt och med den ökar också kraven på vägarna. Klass 2 efterfrågas allt oftare på varningsljus och nu kan Abkati presentera ett blixtljus från ECCO för den kräsna användaren.

Läs mer...

ECCO SecuriLED II

 

 

BriodLights LED Roterande varningsljus

Stor flexibilitet med roterande varningsljus från BriodLights

2020-01-29

BriodLights kommer med smarta lösningar för framtidens belysning. Senast ut är ett roterande varningsljus i LED med alla funktioner för det dagliga arbetet. Dessutom fås hela fyra olika monteringsmöjligheter i ett med BriodLights rotorljus. 

Läs mer...

 

 

En baklampa utöver det vanliga från BriodLights

2020-01-16

Marknaden efterfrågar allt mer färdiga lösningar med så få separata produkter som möjligt. Det nya, spännande varumärket BriodLights släpper nu en smidig baklampa för släpvagn med alla funktioner i ett hus.

Läs mer...

BriodLights LED Baklampa

 

 

Ledrampskit

Abkati introducerar färdiga ledrampskit

2020-01-13

Extraljusramper är mer än en snygg stylingdetalj på fordonet, de kan vara en livräddare. Med en högkvalitativ ledramp ökar sikten och därmed säkerheten. Abkati introducerar nu kompletta ledrampspaket färdiga att montera med tydliga monteringsanvisningar som ger en enkel och smidig installation. 

Läs mer...

 

 

Träffa Abkati på Automässan 15-18 januari

2020-01-07

Säsongen är i full gång och det är dags för vinterns viktigaste mässa Automässan – mässan med fokus på service och eftermarknad. Abkati är naturligtvis på plats och redo för spännande diskussioner och samtal.

Läs mer...

Hydronic och Airtronic

 

 

Abkati 90 år

Abkati jubilerar – 90 år i karosseribyggarnas tjänst

2019-11-26

År 2019 firar Abkati 90 år som grossist inom tillbehör till tunga fordon och maskiner. Sedan 1929 har Abkati haft en vision om att vara ett ledande bolag som distribuerar och säljer komponenter av högsta kvalitet genom att samarbeta med några av de största varumärkena och leverantörerna i branschen. 

Läs mer...

 

 

Eberspächer – modern värmeteknik för moderna fordon

2019-10-18

Den senaste generationen luft- och vattenvärmare från Eberspächer är här. CAN-bus kompatibla med tystare drift och steglös värmereglering i kombination med effektivare energianvändning gör Eberspächer till vinnare i klassen.

Läs mer...

Hydronic och Airtronic

 

 

Michael Persson ny försäljningschef hos Abkati

Michael Persson ny försäljningschef hos Abkati

2019-10-03

Abkati rekryterar Michael Persson som försäljningschef. Michael Persson har en lång erfarenhet av försäljning och ledarskap och kommer närmast från rollen som försäljningschef inom Verkstad, reservdelar och tillbehör på Lantmännen Maskin. 

Läs mer...

 

 

Skyline Air blixtrar till med ny funktionalitet

2019-09-17

Varningsljusrampen Skyline Air från 911 Signal seglade snabbt upp som en favorit när den introducerades i Sverige och har tack vare sin kontinuerliga produktutveckling fortsatt hålla täten. Nu lanseras en uppgraderad modell som förstärker erbjudandet ytterligare.

Läs mer...

Skyline Air 3

 

 

Abkati välkomnar Jonas Rexefjord och Roger Ignberg

Nya tillskott till säljkåren för Abkati

2019-09-12

Abkati är i en stark tillväxtfas där det är viktigt med hög närvaro över hela landet. Abkati har nu rekryterat två starka profiler till säljkåren för norra Norrland och Mellansverige: Jonas Rexefjord och Roger Ignberg

Läs mer...

 

 

Abkati förstärker säljkåren i Stockholm

2019-09-10

Det sker mycket intressant på marknaden just nu och Abkati stärker sin närvaro i Stockholmsregionen med två nya distriktssäljare: Kent Wallström och Mattias Fredriksson.

Läs mer...

Mattias Fredriksson och Kent Wallström

 

 

Eberspächer kurser

Lär känna Eberspächers produkter

2019-07-05

Nu kan du anmäla dig till Eberspächers eftertraktade utbildningar som hålls under höst och vinter 2019 i olika städer runt om i Sverige. Lär dig mer om deras högkvalitativa värmare eller få mer insikt kring diagnosverktygen, välj den utbildning som passar dina behov bäst. Platserna går åt fort så passa på att anmäla dig direkt för att säkra din biljett. Kursavgiften är 750 kr exkl. moms per deltagare och kursdag. I kursavgiften ingår lunch, för- och eftermiddagskaffe samt utbildningsdiplom. Är ni ett större sällskap som gemensamt vill gå en utbildning, kontakta kurs@eberspacher.com för att kontrollera tillgänglighet. 

Läs mer...

 

 

Blixtrande många möjligheter - ny serie blixtljus från 911 Signal

2019-06-17

Styling och funktion i ett med ny blixtljusserie från 911 Signal. Abkati kan nu presentera en serie blixtljus i LED som särskilt lämpar sig för den som ställer höga krav på tålighet och funktion.

Läs mer...

Nya blixtljus från 911 Signal

 

 

Abkati och Laitis utvidgar sitt samarbete

Abkati och Laitis utvidgar sitt samarbete

2019-06-12

Ett brett sortiment av produkter med hög kvalitet till rätt pris är grunden i Abkatis erbjudande, vilket rimmar väl med Laitis affärsidé om att alltid kunna tillgodose kostnadseffektiva totallösningar för kunden. Nu utvidgar Abkati och Laitis sitt samarbete och samordnar ett grundsortiment av högkvalitativa belysningsprodukter i alla Laitis anläggningar.

Läs mer...

 

 

Abkati och Laitis inleder samarbete mot gruvindustrin

2019-05-23

Abkati och Laitis har en lång historia av goda samarbeten och fördjupar nu relationen ytterligare med en gemensam satsning mot gruvindustrin.

Läs mer...

Abkati och Laitis inleder samarbete mot gruvindustrin

 

 

Niken extraljusramper - lysande funktion

Niken extraljusramper –

lysande design och funktion

2019-05-22

Intresset för extraljusramper fortsätter att växa över hela landet. Niken är ett av de mest spännande märkena för ledramper just nu med sin moderna design och patenterade reflektor. För att möta efterfrågan av Nikens LED extraljusramper har Abkati utökat sitt sortiment med hela fem nya längder.

Läs mer...

 

 

Abkati satsar och bygger nytt för framtiden

2019-05-03

Abkati har de senaste åren haft en mycket positiv utveckling och satsar nu stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager där företaget kan möta den ökande efterfrågan och växa tillsammans med kunderna.

Läs mer...

Abkati bygger nytt för framtiden

 

 

Canis-pro.415

En (icke)bländande nyhet från Nordic Lights

2019-04-17

I många miljöer behövs belysning över hela arbetsområdet för flera olika samtidiga funktioner. Nu introducerar ABKATI arbetslampan Canis Pro 415 LED från Nordic Lights som ger naturligt bländfritt ljus från såväl kupén som marken.

Läs mer...

 

 

Nu tankar Abkati grönare!

2019-03-13

De senaste åren har det skett en nödvändig och efterlängtad utveckling kring miljöarbete i fordonsindustrin. För Abkati är ett proaktivt miljöarbete en viktig grundsten i verksamheten och därmed är valet av grönare drivmedel en självklarhet.

Läs mer...

Miljöbil

 

 

Scorpius Pro 415

Vibrationstålighet i toppklass

- Scorpius PRO 445

2019-02-04

Senaste LED-tekniken med exceptionell värme - och vibrationstålighet. ABKATI presenterar nu tillsammans Nordic Lights en ny tungviktare på marknaden - arbetslampan Scorpius PRO 445!. Läs mer...

 

 

LED blixtljus NR6 - kraftpaket i kompakt design

2019-01-24

Kompakt design och hela 19 blixtmönster. ABKATI kan nu i samarbete med 911 Signal, stolt presentera ett nytt blixtljus på marknaden - LED Blixtljus NR6.

Läs mer...

NR6

 

 

Team Rynkeby

En 34,9 miljoner oavkortat till Barncancerfonden

- tack vare Team Rynkeby

2018-12-04

Sedan två år tillbaka är ABKATI stolta sponsorer till Team Rynkeby, som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Teamet har nu avslutat projektåret 2018 och blev återigen barncancerfondens största enskilda bidragsgivare.

Läs mer...

 

 

Varna i tid med Pegasus roterande LED varningsljus

2018-10-24

Tre blixtmönster, kort aktiveringstid och hög vibrationstålighet. Nu lanserar ABKATI en kraftfull serie varningsljus från CEA - Pega­­sus. Serien Pegasus innehåller tre olika varianter - DIN-montering för planmontage, stångmontage samt magnet + cigg.uttag. Samtliga varianter har tre intensiva blixtmönster att välja på med mycket kort aktiveringstid: Dubbel, enkel eller roterande blixt.

Läs mer...

pegasus

 

 

Vinterbelysning Norge

Grattis Norge - nu kan även ni lysa upp vägarna i vinter

2018-10-11

Lagom till hösten och mörkrets intrång får nu även Norge mer flexibla regler för extraljus.Norge följde fram till 1 oktober 2018 de internationella reglerna för extraljus trots att vintern och mörkret drabbar dem lika hårt som Sverige. Glädjande besked är att reglerna har justerats och Norge följer nu likvärdiga riktlinjer för belysning på både lätta och tunga fordon som i Sverige.

Läs mer...

 

 

Insamlingsrekord för Team Rynkeby Lund

2018-10-09

Vi är sedan två år tillbaka stolt sponsor till Team Rynkeby Lund, som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Team Rynkeby God morgon Sverige Lund cyklade från Barnsjukhuset i Lund till Paris på 7 dagar, vilket blev en total sträcka på 1305 km.

Läs mer...

Insamlingsrekord

 

 

Alpha

En Premiär för NBB Alpha LED

- En ny ledstjärna på marknaden

2018-08-29

Årets stora nyhet är äntligen här! NBB Alpha 225 LED och NBB Alpha 175 LED är extraljusen som kombinerar förstklassig teknik med design utöver det vanliga.

Läs mer...

 

 

Tack för en lyckad mässa!

2018-08-29

Elmia Lastbil 2018 är över för denna gång och vi på ABKATI vill passa på att tacka alla besökare som kom förbi i monter D02:12! Det är otroligt roligt att träffa både kunder och leverantörer och många givande samtal ägde rum.

Läs mer...

Elmia Lastbil 2018

 

 

Doosan

Abkati stöder cancerforskning med Maskinia

2018-06-01

Snygg design och välgörenhet i ett paket hos Maskinia. ABKATI är med som stolt sponsor på Maskinias event på Svenska Maskinmässan på Solvalla den 31 maj - 2 juni.

Socialt ansvar är viktigt för ABKATI och i samarbete med Maskinia arrangeras en auktion på Svenska Maskinmässan av en DOOSAN DX140W-5 black edition där pengarna oavkortat går till cancerforskning. DOOSAN är bland annat utrustad med högkvalitativ arbetsbelysning från ABL.

Läs mer...

 

 

Axel Johnson International Annual Review 2017

2018-05-01

Det står aldrig still i Axel Johnson International och föregående år skedde många förändringar i koncernen, både utvecklingsmässigt och strategiskt med nya förvärv. I årets upplaga står ABKATI i särskilt fokus i och med exklusivitetsavtalet av NBB som slöts i början av året.

Läs mer i årsredovisningen: Axel Johnson International Annual Review Seventeen Wonders

Axel Johnson International Annual Review Seventeen Wonders

 

 

ABL ST2000

En ny favorit inom arbetsbelysning - ABL ST2000

2018-03-21

Abkati lanserar nu en ny serie arbetsbelysning från ABL: ABL ST2000. Det är en vidareutveckling av den klassiska ABL 500-serien där ST2000 ger större flexibilitet med fler val av material i linsen samt val av tre olika ljusbilder. En nyhet är ljusbilden FLA, flood asymmetrisk, som ger mer närljus utan att tappa längd eller bredd.

Läs mer...

 

 

Innerbelysning idag och för framtiden

2018-02-16

En av Abkatis drivkrafter är att förse sina kunder med lösningar som förenklar deras arbete. Det finns många sätt att förenkla vardagen för yrkesförare och en viktig aspekt är god sikt inte bara framför och runt bilen utan även inne i skåpet. Nu lanserar Abkati Irizium LED taklampor från Pommier. Det är kvalitetslampor med hög prestanda som ger en kraftfull och naturlig belysning med färgåtergivning nära naturligt ljus.

Läs mer...

Innerbelysning

 

 

Verktygslådor

Verktygslådor för alla behov

2018-02-14

Abkati strävar efter att vara en helhetsleverantör som tillhandahåller stort såväl som smått till kunder av alla storlekar. Därför introducerar ABKATI nu verktygslådor från BT och Parafancar. Dessa två högkvalitativa produktserier kompletterar ABKATI:s sortiment och tillsammans täcker de in alla upptänkliga behov.

Läs mer...