Öppettider: Mån-tors: 8.15-16.30. Fre: 8.15-16.00

Aktuellt

Nya Horizon varningsljusramp - redan en favorit hos Westers Group

2021-10-13

Nyligen lanserade BriodLights den ultratunna varningsljusrampen Horizon, som med sina blott 24,5 mm i höjd gör att den i stort sett blir ett med fordonet samtidigt som luftmotståndet hålls på ett minimum. Som en av de första att testa rampen har vi pratat med vår kund Westers Group för att höra vad de tycker om den nya varningsljusrampen.

Läs mer...

Horizon varningsljusramp - en favorit hos Westers Group

 

 

Elda säkert i sommar

Delvator utrustar sina entreprenadmaskiner med bländfritt från Nordic Lights

2021-10-12

En varm och torr sommar kan en brand få förödande konsekvenser i skog och mark och i värsta fall även drabba människor fysiskt eller materiellt. Med en brandsläckare eller brandfilt nära till hands är det betydligt enklare att förhindra att bränder uppstår – och framförallt att de sprids. Vi reder ut vad det är för skillnad mellan olika brandsläckare och delar även med oss av några bra tips att tänka på för att förhindra att en brand utomhus inträffar.

Läs mer...

 

 

Förbered dig för vintern med Tudors startbatterier

2021-09-28

Kyla är bilbatteriets värsta fiende. Med vintersäsongen framför dörren är det dags att se över bilens batteri så att du inte hamnar i en situation där bilen vägrar starta på grund av ett urladdat batteri. Nu har vi gjort det enklare och snabbare att beställa ditt Tudor startbatteri från Abkati!

Läs mer...

Gör dig redo för vintern med Tudor

 

 

Elda säkert i sommar

Elda säkert i sommar

2021-07-24

En varm och torr sommar kan en brand få förödande konsekvenser i skog och mark och i värsta fall även drabba människor fysiskt eller materiellt. Med en brandsläckare eller brandfilt nära till hands är det betydligt enklare att förhindra att bränder uppstår – och framförallt att de sprids. Vi reder ut vad det är för skillnad mellan olika brandsläckare och delar även med oss av några bra tips att tänka på för att förhindra att en brand utomhus inträffar.

Läs mer...

 

 

Tips för en skön sommar på vägarna

2021-06-23

Även om pandemin (förhoppningsvis) så sakteliga släpper taget om oss, så är vi nog många som även denna sommar kommer semestra på hemmaplan. Med många semesterfirare på vägarna gäller det att planera sin bilsemester så att den blir både säker och bekväm. Här är våra bästa tips!

Läs mer...

Tips för en skön sommar på vägarna

 

 

Westers Group har insett fördelarna med Ergolash

Westers Group effektiviserar sin tid med Ergolash

2021-06-08

Ett företag som insett fördelarna med spännbandet Ergolash är Westers Group TA AB. Sedan lanseringen av det nytänkande spännbandet på den svenska marknaden för ett drygt år sedan, har Westers Group TA köpt in närmare 30 spännband från Ergolash som används dagligen. Vi har frågat hur de upplever att arbetet med lastspänning har förändrats.

Läs mer...

 

 

Abkati växlar upp inom rörelsesegmentet med hjälp
av experterna från Eigenbrodt

2021-06-02

Den första april 2021 fusionerades Abkati med systerbolaget Eigenbrodt. I och med fusionen har Abkati fått ombord två experter inom rörelsesegmentet. Michael Håkansson och Stefan Fröberg har jobbat i många år med att ta fram kundunika gasfjäderlösningar till Eigenbrodts kunder. Vi har pratat med dem för att förstå vad en gasfjäder egentligen är, hur de används och vilka tjänster de som våra experter kan erbjuda dig som är kund.

Läs mer...

Abkati växlar upp inom rörelsesegmentet

 

 

Tankmobil väljer ABL till sina fordon

Tankmobil väljer ABL arbetsbelysning till sina fordon

2021-05-11

Tankmobil har mer än 60 års erfarenhet av att utveckla, konstruera och tillverka högkvalitativa och kundanpassade tank- och bulkfordon. Fordonen tillverkas utifrån kundens önskemål, men när det kommer till arbetsbelysning rekommenderar man alltid kunden att välja ABL.

Läs mer...

 

 

Fem sätt att minska ditt klimatavtryck i trafiken

2021-04-29

Klimathotet är ständigt på tapeten och hela branschen för tunga fordon står inför stora utmaningar med omväxlingen till ett mer klimatsmart arbete. Allt större fokus ligger på fordonssektorn och hur man kan minska dess miljöpåverkan. För att nå dit vi vill och måste behöver alla dra sitt strå till stacken – även du som privatperson kan påverka genom att tänka över hur du använder din bil. Läs våra tips!

Läs mer...

Minska ditt klimatavtryck i trafiken

 

 

Tvätta bilen miljösmart

Tvätta bilen miljösmart på biltvättarhelgen

2021-04-23

Sista helgen i april är det stora biltvättarhelgen – ett initiativ från Svenskt Vatten där syftet är att få fler att tvätta bilen på en biltvätt istället för på gatan eller uppfarten. Tvättar du bilen på gatan rinner olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester rakt ut i våra vattendrag, sjöar och hav. Något som är skadligt för både människa och miljö, och dessutom svårt för naturen att bryta ner. Här är våra bästa tips för att få en skinande bil men värna miljön!

Läs mer...

 

 

Elproduktionen är i full gång på Abkatis tak

2021-04-20

Solen skiner över Malmö och Abkatis 516 solcellsmoduler! Vår mätare visar att under gårdagen hade våra solälskande vänner uppe på taket en dagsproduktion på hela 926,45 kWh. Och mer lär det bli när sommaren kommer.

Läs mer...

Elproduktion på Abkatis tak

 

 

Henrik Fransson - produktutvecklare på BriodLights

Vi har träffat hjärnan bakom BriodLights

2021-04-06

Som en blixt från klar himmel har BriodLights dykt upp på den svenska belysningsmarknaden. Med modern design, hög kvalitet, prisvärda produkter och en vision om ett belysningsvarumärke där hållbarhetstänket ska vara centralt, tar BriodLights upp kampen mot jättarna i branschen. Vi har pratat med BriodLights produktutvecklare och hjärnan bakom varumärket. 

Läs mer...

 

 

Varningsljus – vad gäller egentligen?

2021-02-16

Varningsljus kommer i många skepnader och med många namn. Oavsett utformning eller benämning så har de alla en gemensam uppgift i trafiken – att varna omgivningen för något. Men att veta vilket varningsljus man får lov att använda och när det är tillåtet att använda, är inte alltid så enkelt att hålla reda på. Vi guidar dig rätt.

Läs mer...

Varningsljus - vad gäller egentligen?

 

 

Sydsten har full koll på sina fordon med Brigade Backsense

Sydsten har full koll på sina fordon med Brigade Backsense radarsystem

2021-01-18

Oavsett vilket fordon man framför så är det av största vikt att man har bra uppsikt både fram, bak och åt sidorna. Sydsten i Dalby jobbar med riktigt stora maskiner och har förutom backkamerasystem satsat på Brigades radarsystem till sina stora fordon. Allt för att sätta säkerheten först. 

Läs mer...

 

 

10 saker du bör ha i bakluckan i vinter

2021 är här och ännu håller pandemin ett stadigt grepp om oss. Vi rekommenderas fortsatt att undvika att åka tåg och buss i den mån det är möjligt vilket gör att många kanske använder bilen mer än vanligt i vardagen. Så här mitt i vintern är det bra att ha lite extra koll på vad man har i bilen för att vara så bra förberedd som möjligt på vintervägarna.

Läs mer...

10 saker att ha i bakluckan i vinter

 

 

Var försiktig med levande ljus i vinter

Ha en god och (brand)säker jul

2020-12-16

Snart är julen här och med den kommer levande ljus, tända brasor, knäckkokning och mycket aktivitet vid spisen. Mysigt så klart, men också riskfyllt. Förebygg brand med några enkla tips så att du och din familj kan fira en säkrare jul. 

Läs mer...

 

 

Julklappstips till friluftsälskaren

2020-12-09

Till följd av coronapandemin har svenskarna vistats i naturen i betydligt större utsträckningen än tidigare. En trend som gör att stormköket blivit utsedd till årets julklapp. Behöver du fler julklappstips till den nyfunne friluftsälskaren så har vi en del förslag att komplettera med.

Läs mer...

Julklappstips till friluftsälskaren

 

 

En bättre start på morgonen med DEFA kupévärmare

En bättre start på morgonen med DEFA kupévärmare

2020-12-03

Det finns bättre sätt att starta en morgon på än att behöva skrapa frostiga rutor och sätta sig i en iskall bil. Tänk om man kunde värma upp bilen med en enkel knapptryckning medan man dricker sitt morgonkaffe. Med DEFA:s smarta bilvärmesystem är det fullt möjligt! 

Läs mer...

 

 

Dags att byta till vinterdäck!

2020-11-25

Lika säkert som att julen kommer varje år – lika säkert är det att sommardäcken ska av och vinterdäcken på, varje år den här tiden. Läs våra bästa tips för att förlänga livslängden på dina däck!

Läs mer...

Dags att byta till vinterdäck

 

 

Stöd Mustaschkampen tillsammans med Abkati

Stöd Mustaschkampen tillsammans med Abkati

2020-10-30

I år deltar Abkati i kampen mot prostatacancer. Under hela november gör du en extra god gärning när du handlar en Poppy luftfräschare. För varje såld Poppy skänker Abkati 5 kr till Prostatacancerfonden 

Läs mer...

 

 

Tips för en härlig bilsemester i Sverige!

2020-07-09

Vi ser alla fram emot en skön och välbehövlig semester i år. Med reserestriktionerna som följer i corona-pandemins spår kan vi räkna med att fler semestrar på hemmaplan och att vi får betydligt mer trafik på vägarna än vanligt under semesterveckorna. Här får du tips för en behagligare resa.

Läs mer...

Sommarben

 

 

Säkra lasten

Säkra lasten!

2020-04-28

Att köra säkert är mer än att ha bra däck och belysning. En säker last där inget flyger runt i lastrummet är minst lika viktigt för att vara säker på vägen. Last kan säkras på flera olika sätt så som förstängning, surrning eller låsning. Dessa metoder används ibland också i kombination. Inom dessa metoder finns olika produkter som man på olika sätt kan säkra sin last med. 

Läs mer...

 

 

Nu är det hjul(skifte) igen!

2020-04-02

Lika säkert som det kommer en vår efter vintern ska vinterdäcken av och sommardäcken på. En del frågor som var de bästa däcken ska placeras kommer upp gång efter gång. Här får du svar på det och lite andra tips som kan förlänga livslängden på dina däck.

Läs mer...

Hjulskifte

 

 

Säkra strömmen med en batterifrånskiljare

Håll spänningen vid liv!

2020-02-26

Extrautrustning i kommersiella fordon ställer krav på ökad batterikapacitet varför ett extrabatteri ofta behöver installeras. Med fler strömslukande källor måste användningen från startbatteriet strypas så att det inte laddar ur, och där kommer batterifrånskiljaren in. 

Läs mer...

 

 

Miljön (och bilen) högst på agendan

2020-02-20

Miljöfrågan växer sig allt starkare inom fordonsindustrin, både vad gäller att minska utsläpp och att förlänga livscykeln för själva produkten. En viktig nyckel för att minska sitt klimatavtryck är att se på hur man kan förbättra och effektivisera befintliga funktioner på sitt fordon. Med DEFA:s smarta bilvärmesystem gör man både bilen och miljön en tjänst.

Läs mer...

Elektriska bilvärmesystem för miljön

 

 

Lumen lux watt

Hur mäts ljus?

2020-01-06

Lumen, lux och watt är vanliga parametrar som används för att utläsa hur bra en ljusramp är. Nu är det inte så enkelt som att ett tillräckligt högt angett värde på någon av dessa faktiskt säger något om hur lampan lyser. 

Läs mer...

 

 

Låt inte julen brinna inne

2019-12-27

Julen är en av våra mest älskade högtider, men med vackert pyntade adventsljusstakar, julgranar och brasor kommer också risker. Låt inte julen brinna inne – följ våra tips för en säkrare jul.

Läs mer...

Undvik brandrisk i jul

 

 

Packa bilen för alla eventualiteter

Packa bilen för alla oförutsedda händelser 

2019-12-23

Under julledigheten är vi många som reser till våra nära och kära och trängseln på vägarna ökar. Följ våra tips för att vara så bra förberedd som möjligt på vintervägarna. 

Läs mer...

 

 

Är dyrare extraljus bättre?

2019-11-22

Extraljus och ledramper finns i alla prisklasser, men följer ljusutbyte per automatik priset? Svaret är både ja och nej. Det är många parametrar som spelar in, t ex risk för radiostörningar, ljusbild, materialval och miljöaspekter.

Läs mer...

Skillnad dyra och billiga extraljus

 

 

Håll dina extraljus i trim

Så håller du dina extraljus i trim

2019-11-14

Montering av extraljus är ofta en stor investering i både tid och pengar. Se därför till att de håller länge genom att följa våra tips vad gäller till exempel automattvätt, stenskottsskydd och polering. 

Läs mer...

 

 

Runt extraljus eller ledramp

2019-11-07

Ljusramper har vuxit betydligt i förmån för runda extraljus de senaste åren. Det är dels en fråga om mode och design, dels en anpassning efter sensorer för parkeringsvarnare, adaptiva farthållare och annan elektronik som finns i många moderna bilar.

Läs mer...

Runt extraljus eller ledramp

 

 

Slipp radiostörningar från extraljus

Så kan du minska radiostörningar från extraljus

2019-10-24

Radiostörningar är ett vanligt förekommande problem med extraljus och ledramper. Det kan ofta te sig ganska förbryllande när samma extraljus fungerar problemfritt i ett fordon, men stör ut hela radiokanaler i ett annat. 

Läs mer...

 

 

Fri sikt – säkrare bilkörning

2019-10-02

Torkarblad tillhör de förbrukningsvaror som arbetar i skymundan – tills de inte gör det. När de är slitna blir de istället ett evigt irritationsmoment tills man byter dem. Ca 30 000 – 40 000 bilar får varje år anmärkningar på just torkarbladen vid kontrollbesiktning.

Läs mer...

Byt dina torkarblad i god tid

 

 

Autoline sandspridare

Håll dig på vägen med rätt slirskydd

2019-09-25

Halka kommer plötsligt och kan överraska den mest rutinerade förare. Nytt för vintersäsongen i år är att det nu är lag på att även tunga fordon över 3,5 ton har vinterdäck på samtliga hjul, inklusive släpvagnar när det råder vinterväglag. 

Läs mer...

 

 

Öka din säkerhet - lys upp vägen

2019-09-11

Viltet på vägarna ökar och så även olyckorna. Under 2018 inträffade hela 63750 inrapporterade olyckor i landet (Nationella Viltolycksrådet). Djur är oberäkneliga, men det finns en del hållpunkter att följa för att undvika tillbud.

Läs mer...

Se vilt på vägen tidigare med extraljus

 

 

Varningsljus - en räddare på vägen

Varningsljus i trafikens tjänst

2019-09-06

De lyser längs våra vägar som fyrar i mörkret, eller i ljuset för all del, varningslamporna. Kärt barn har många namn och lamporna benämns omväxlande som till exempel blixtljus, varningsljus, rotorfyr, saftblandare, varningslykta och groggblandare. Som trafikant är de en välbekant syn som varnar för arbetsfordon och risk för oskyddade arbetare på vägbanan när underhållsarbete på vägarna pågår. 

Läs mer...

 

 

Förläng bilens livslängd – använd ett bra bilschampo

2019-07-09

Att tvätta bilen regelbundet med rätt metoder gör att resultatet inte bara blir bättre utan bilen hålls ren längre och livslängden på bilen ökar. Användning av rätt bilvårdsprodukter gör också stor skillnad på både lång och kort sikt.

Läs mer...

Använd ett bra bilschampo

 

 

Rätt brandsläckare i skogen

Låt inte sommaren brinna inne – brandsläckare kan rädda liv

2019-07-01

Med förra sommarens torka och många bränder i färskt minne gäller det att tänka till på brandsäkerheten en extra gång i år. Maskiner ska alltid vara utrustade enligt Brandskyddsföreningens branschstandard SBF 127 ”Regler för brandskydd på arbetsfordon och maskiner”. Där regleras storlek, antal och typ av brandsläckare efter fordon och maskin. Vid förhöjd brandrisk rekommenderas skogsfordon dessutom att utrustas med en 9 liters brandsläckare istället för 6 liter.

Läs mer...

 

 

Ha varningstriangeln redo för din och andras säkerhet

Varselväst och varningstriangel kan vara det som gör hela skillnaden om olyckan är framme. Med sommaren ökar trafiken och olycksstatistiken skjuter i höjden. Det finns dock en hel del knep att ta till för att förebygga allvarliga situationer och minimera riskerna vid tillbud.

Läs mer...

Ha alltid varningstriangel och varselväst i bilen