Öppettider: Mån-tors: 8-16.30. Fre: 8-16.00

Aktuellt

Öka din säkerhet - lys upp vägen

2019-09-11

Viltet på vägarna ökar och så även olyckorna. Under 2018 inträffade hela 63750 inrapporterade olyckor i landet (Nationella Viltolycksrådet). Djur är oberäkneliga, men det finns en del hållpunkter att följa för att undvika tillbud.

Läs mer...

Se vilt på vägen tidigare med extraljus

 

 

Varningsljus - en räddare på vägen

Varningsljus i trafikens tjänst

2019-09-06

De lyser längs våra vägar som fyrar i mörkret, eller i ljuset för all del, varningslamporna. Kärt barn har många namn och lamporna benämns omväxlande som till exempel blixtljus, varningsljus, rotorfyr, saftblandare, varningslykta och groggblandare. Som trafikant är de en välbekant syn som varnar för arbetsfordon och risk för oskyddade arbetare på vägbanan när underhållsarbete på vägarna pågår. 

Läs mer...

 

 

Förläng bilens livslängd – använd ett bra bilschampo

2019-07-09

Att tvätta bilen regelbundet med rätt metoder gör att resultatet inte bara blir bättre utan bilen hålls ren längre och livslängden på bilen ökar. Användning av rätt bilvårdsprodukter gör också stor skillnad på både lång och kort sikt.

Läs mer...

Använd ett bra bilschampo

 

 

Rätt brandsläckare i skogen

Låt inte sommaren brinna inne – brandsläckare kan rädda liv

2019-07-01

Med förra sommarens torka och många bränder i färskt minne gäller det att tänka till på brandsäkerheten en extra gång i år. Maskiner ska alltid vara utrustade enligt Brandskyddsföreningens branschstandard SBF 127 ”Regler för brandskydd på arbetsfordon och maskiner”. Där regleras storlek, antal och typ av brandsläckare efter fordon och maskin. Vid förhöjd brandrisk rekommenderas skogsfordon dessutom att utrustas med en 9 liters brandsläckare istället för 6 liter.

Läs mer...

 

 

Var rädd om dig i sommar – glöm inte varselvästen!

2019-06-28

Varselväst och varningstriangel kan vara det som gör hela skillnaden om olyckan är framme. Med sommaren ökar trafiken och olycksstatistiken skjuter i höjden. Det finns dock en hel del knep att ta till för att förebygga allvarliga situationer och minimera riskerna vid tillbud.

Läs mer...

Ha alltid varningstriangel och varselväst i bilen