Nu kära kund ser vi att saker och ting faller på plats och det är med lättnad vi kan se att vi börjar närma oss samma höga servicegrad som tidigare, kvar finns fortfarande systemjusteringar men dessa jobbar vi med för att lösa så snabbt som möjligt.

Vi vill framföra ett stort TACK till alla vår kunder för ert  överseende och förståelse för vår situation under de senaste veckorna.

Aktuellt

Stöd Mustaschkampen tillsammans med Abkati

Stöd Mustaschkampen tillsammans med Abkati

2020-10-30

I år deltar Abkati i kampen mot prostatacancer. Under hela november gör du en extra god gärning när du handlar en Poppy luftfräschare. För varje såld Poppy skänker Abkati 5 kr till Prostatacancerfonden 

Läs mer...

 

 

Tips för en härlig bilsemester i Sverige!

2020-07-09

Vi ser alla fram emot en skön och välbehövlig semester i år. Med reserestriktionerna som följer i corona-pandemins spår kan vi räkna med att fler semestrar på hemmaplan och att vi får betydligt mer trafik på vägarna än vanligt under semesterveckorna. Här får du tips för en behagligare resa.

Läs mer...

Sommarben

 

 

Säkra lasten

Säkra lasten!

2020-04-28

Att köra säkert är mer än att ha bra däck och belysning. En säker last där inget flyger runt i lastrummet är minst lika viktigt för att vara säker på vägen. Last kan säkras på flera olika sätt så som förstängning, surrning eller låsning. Dessa metoder används ibland också i kombination. Inom dessa metoder finns olika produkter som man på olika sätt kan säkra sin last med. 

Läs mer...

 

 

Nu är det hjul(skifte) igen!

2020-04-02

Lika säkert som det kommer en vår efter vintern ska vinterdäcken av och sommardäcken på. En del frågor som var de bästa däcken ska placeras kommer upp gång efter gång. Här får du svar på det och lite andra tips som kan förlänga livslängden på dina däck.

Läs mer...

Hjulskifte

 

 

Säkra strömmen med en batterifrånskiljare

Håll spänningen vid liv!

2020-02-26

Extrautrustning i kommersiella fordon ställer krav på ökad batterikapacitet varför ett extrabatteri ofta behöver installeras. Med fler strömslukande källor måste användningen från startbatteriet strypas så att det inte laddar ur, och där kommer batterifrånskiljaren in. 

Läs mer...

 

 

Miljön (och bilen) högst på agendan

2020-02-20

Miljöfrågan växer sig allt starkare inom fordonsindustrin, både vad gäller att minska utsläpp och att förlänga livscykeln för själva produkten. En viktig nyckel för att minska sitt klimatavtryck är att se på hur man kan förbättra och effektivisera befintliga funktioner på sitt fordon. Med DEFA:s smarta bilvärmesystem gör man både bilen och miljön en tjänst.

Läs mer...

Elektriska bilvärmesystem för miljön

 

 

Lumen lux watt

Hur mäts ljus?

2020-01-06

Lumen, lux och watt är vanliga parametrar som används för att utläsa hur bra en ljusramp är. Nu är det inte så enkelt som att ett tillräckligt högt angett värde på någon av dessa faktiskt säger något om hur lampan lyser. 

Läs mer...

 

 

Låt inte julen brinna inne

2019-12-27

Julen är en av våra mest älskade högtider, men med vackert pyntade adventsljusstakar, julgranar och brasor kommer också risker. Låt inte julen brinna inne – följ våra tips för en säkrare jul.

Läs mer...

Undvik brandrisk i jul

 

 

Packa bilen för alla eventualiteter

Packa bilen för alla oförutsedda händelser 

2019-12-23

Under julledigheten är vi många som reser till våra nära och kära och trängseln på vägarna ökar. Följ våra tips för att vara så bra förberedd som möjligt på vintervägarna. 

Läs mer...

 

 

Är dyrare extraljus bättre?

2019-11-22

Extraljus och ledramper finns i alla prisklasser, men följer ljusutbyte per automatik priset? Svaret är både ja och nej. Det är många parametrar som spelar in, t ex risk för radiostörningar, ljusbild, materialval och miljöaspekter.

Läs mer...

Skillnad dyra och billiga extraljus

 

 

Håll dina extraljus i trim

Så håller du dina extraljus i trim

2019-11-14

Montering av extraljus är ofta en stor investering i både tid och pengar. Se därför till att de håller länge genom att följa våra tips vad gäller till exempel automattvätt, stenskottsskydd och polering. 

Läs mer...

 

 

Runt extraljus eller ledramp

2019-11-07

Ljusramper har vuxit betydligt i förmån för runda extraljus de senaste åren. Det är dels en fråga om mode och design, dels en anpassning efter sensorer för parkeringsvarnare, adaptiva farthållare och annan elektronik som finns i många moderna bilar.

Läs mer...

Runt extraljus eller ledramp

 

 

Slipp radiostörningar från extraljus

Så kan du minska radiostörningar från extraljus

2019-10-24

Radiostörningar är ett vanligt förekommande problem med extraljus och ledramper. Det kan ofta te sig ganska förbryllande när samma extraljus fungerar problemfritt i ett fordon, men stör ut hela radiokanaler i ett annat. 

Läs mer...

 

 

Fri sikt – säkrare bilkörning

2019-10-02

Torkarblad tillhör de förbrukningsvaror som arbetar i skymundan – tills de inte gör det. När de är slitna blir de istället ett evigt irritationsmoment tills man byter dem. Ca 30 000 – 40 000 bilar får varje år anmärkningar på just torkarbladen vid kontrollbesiktning.

Läs mer...

Byt dina torkarblad i god tid

 

 

Autoline sandspridare

Håll dig på vägen med rätt slirskydd

2019-09-25

Halka kommer plötsligt och kan överraska den mest rutinerade förare. Nytt för vintersäsongen i år är att det nu är lag på att även tunga fordon över 3,5 ton har vinterdäck på samtliga hjul, inklusive släpvagnar när det råder vinterväglag. 

Läs mer...

 

 

Öka din säkerhet - lys upp vägen

2019-09-11

Viltet på vägarna ökar och så även olyckorna. Under 2018 inträffade hela 63750 inrapporterade olyckor i landet (Nationella Viltolycksrådet). Djur är oberäkneliga, men det finns en del hållpunkter att följa för att undvika tillbud.

Läs mer...

Se vilt på vägen tidigare med extraljus

 

 

Varningsljus - en räddare på vägen

Varningsljus i trafikens tjänst

2019-09-06

De lyser längs våra vägar som fyrar i mörkret, eller i ljuset för all del, varningslamporna. Kärt barn har många namn och lamporna benämns omväxlande som till exempel blixtljus, varningsljus, rotorfyr, saftblandare, varningslykta och groggblandare. Som trafikant är de en välbekant syn som varnar för arbetsfordon och risk för oskyddade arbetare på vägbanan när underhållsarbete på vägarna pågår. 

Läs mer...

 

 

Förläng bilens livslängd – använd ett bra bilschampo

2019-07-09

Att tvätta bilen regelbundet med rätt metoder gör att resultatet inte bara blir bättre utan bilen hålls ren längre och livslängden på bilen ökar. Användning av rätt bilvårdsprodukter gör också stor skillnad på både lång och kort sikt.

Läs mer...

Använd ett bra bilschampo

 

 

Rätt brandsläckare i skogen

Låt inte sommaren brinna inne – brandsläckare kan rädda liv

2019-07-01

Med förra sommarens torka och många bränder i färskt minne gäller det att tänka till på brandsäkerheten en extra gång i år. Maskiner ska alltid vara utrustade enligt Brandskyddsföreningens branschstandard SBF 127 ”Regler för brandskydd på arbetsfordon och maskiner”. Där regleras storlek, antal och typ av brandsläckare efter fordon och maskin. Vid förhöjd brandrisk rekommenderas skogsfordon dessutom att utrustas med en 9 liters brandsläckare istället för 6 liter.

Läs mer...

 

 

Var rädd om dig i sommar – glöm inte varselvästen!

2019-06-28

Varselväst och varningstriangel kan vara det som gör hela skillnaden om olyckan är framme. Med sommaren ökar trafiken och olycksstatistiken skjuter i höjden. Det finns dock en hel del knep att ta till för att förebygga allvarliga situationer och minimera riskerna vid tillbud.

Läs mer...

Ha alltid varningstriangel och varselväst i bilen