Öppettider: Mån-tors: 8.15-16.30. Fre: 8.15-16.00

Abkati aktuellt Jubileumsnummer 


a


Abkati 90 år

Förutom att Tarzan blev seriefigur, ljudfilmen hade svensk premiär och det första sopnedkastet installerades i Sverige, startade också Abkati upp sin verksamhet 1929. Tiden går fort och i år firar vi hela 90 år och det vill vi göra tillsammans med dig. I detta specialnummer av Abkati Aktuellt gör vi tillbakablickar på åren som gått, dyker ner i olika trender och spår vad som kommer hända framöver. Trevlig läsning!a

Abkati aktuellt lets take a walk down memory lane


Kunden i fokus från start

Allt började 1929 med visionen ”Rätt produkter till rätt kvalitet”, en filosofi som genomsyrat Abkatis verksamhet i alla år och känns igen i dagens affärsidé: ”Genom snabbhet, effektivitet, tydlighet och närhet erbjuder vi ett attraktivt sortiment, en utmärkt service och en hög leveranssäkerhet.”

Läs mer...

Abkati

Abkati

a

Abkati aktuellt tidlös design


Tillbaka till framtiden

Ibland känns det som att vi hela tiden rör oss i cykler och fordonsbranschen är inget undantag. Våra moderna fordon är strömlinjeformade och anpassade för att minimera luftmotstånd i så stor utsträckning som möjligt.

Läs mer...
Abkati
Abkati

a

Abkati aktuellt det är detaljerna som räknas


Kvalitet ut i fingerspetsarna

Abkati har vuxit med fordonsbranschen. I och med andra världskriget fram till 1945 och följande ransonering var marknaden förhållandevis lokalt begränsad.

Läs mer...
Abkati
abkati
a

Abkati aktuell light my fire


Bilen skapar ungdomskultur

Sverige är på 60-talet inne i en långvarig högkonjunktur där framtidstron är stark hos allmänheten. Abkati växer också kraftigt och med ett utbud anpassat för den moderna fordonsparken överstiger omsättningen för första gången en miljon kronor.

Läs mer...

Abkati

Abkati

a

Abkati aktuellt månlandningen


Lys in i framtiden

Rymdkapplöpningen och månlandningen i sig kanske inte gjorde så stor skillnad för gemene man, men de tekniska framstegen som föranledde månlandningen har haft stor påverkan på den tekniska utvecklingen och blivit grunden för många innovationer idag.

Läs mer...

Abkati

Abkati

a

Abkati aktuellt rusta bilen


Winter is coming

Från en dag till en annan har temperaturen sjunkit under nollan och allt blir lite mer motigt när man ska ge sig iväg för dagen. Förhoppningsvis får vi inte en så kall vinter som 1979 då det var köldrekord för Dalarna och hela Svealand med temperaturer som sjönk ner till -46,1 °C.

Läs mer...

Abkati

Abkati

a

Abkati aktuellt topp 5


Abkati aktuellt topp5!

Du vet väl att du alltid kan hitta ditt kundspecifika pris genom att logga in i vår e-handel?

Läs mer...

Abkati

Abkati

a

Abkati aktuellt berlinmurens fall


"Det här bolaget reser långsamt mot sin egen död"

Östblocket rasade samman 1989 och enligt dåvarande styrelseordföranden såg det ut som att den sista spiken i kistan var slagen för Abkati också. Han hälsade 1992 då tillträdande VD Gunder Nilsson välkommen med de bevingade orden ”Det här bolaget reser långsamt mot sin egen död”.

Läs mer...

Abkati

Abkati

a

Abkati aktuellt millenniebugg


Millenniebuggen - kaoset som uteblev

Inför millennieskiftet var oron stor att elektronik skulle slås ut på grund av Y2K-problemet som innebar att tiden skulle nollställas och bli negativ när ’99 passerades.

Läs mer...

Abkati

Abkati

a

Abkati aktuellt spåkulan


En strålande ljus framtid

Framtiden är redan här brukar man säga och när det kommer till belysning hade det inte kunnat vara mer sant. Abkati var tidigt ute med extraljus av högsta kvalitet och har fortsatt arbeta framåtriktat med fokus på nyheter och trender i samklang med krav och önskemål från myndigheter och kunder.

Läs mer...

Abkati

Abkati

a

Abkati aktuellt golden ticket


Vi firar med en Golden Ticket

Under 90 timmar firar Abkati in sin födelsedag med unika specialerbjudanden du inte vill missa. Håll koll dagarna innan den 6 december